top of page
Hadassah Fotografeert - 016 -_.jpg

Onze cursus

Tijdens onze zwangerschapscursus stomen wij je volledig klaar om vol vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Wij zijn verloskundigen met meer dan 10 jaar praktijkervaring en begeleiden wekelijks bevallingen. Onze zwangerschapscursus is een combinatie van theorie en praktijk, waarbij jij en je geboortepartner als team gaan samenwerken.

Door de kennis die je opdoet zul je, je minder overvallen voelen tijdens de bevalling en door de praktische tips weten jij en je eventuele geboortepartner hoe je voldoende gesteund kunt worden. Het zelf kunnen behouden van regie en eigen keuzes kunnen maken is voor ons belangrijk. In drie bijeenkomsten bespreken we hoe een bevalling er in de praktijk uitziet en welke keuzemogelijkheden je hebt.

Aan bod komt o.a:

Wat gebeurt er met je lichaam tijdens de bevalling?

De verschillen tussen thuis en ziekenhuis bevalling

Welke fases zijn er tijdens de bevalling en wat gebeurt er tijdens deze fases?

De soorten vormen van pijnstilling (natuurlijk en medicinaal)

Welke houdingen kun je aannemen?

Welke medische complicaties zijn er?

Welke keuzemogelijkheden zijn er (ook als het anders loopt)?

Ook gaan we massagetechnieken en acupressuurpunten aanleren en nog veel meer!

Het vervolg

Aan het einde van de bijeenkomsten voelen jij en je geboortepartner zich compleet voorbereid en weten jullie wat jullie wensen zijn. Daarnaast willen wij jullie bij elkaar brengen. Hopelijk ontstaan er contacten die ook na de zwangerschapscursus kunnen blijven bestaan.

 

Immers ‘’It takes a village to raise a child’’. Ongeveer zes weken na de bevalling nemen wij als groep een moment om jouw bevalling te eren. Deze bijeenkomst is alleen voor de vrouwen. Jij mag jouw ervaring delen met de anderen en stilstaan bij deze enorme prestatie die jouw lichaam heeft geleverd! 

Hadassah Fotografeert - 029 -_.jpg

Wat anderen zeggen

Prettig dat de cursus nooit te veel 'zenden' vanuit jullie kant werd, alsof het een college is. Er was telkens alle ruimte om te praten over de vragen die bij ons speelden. Dat maakte dat je 'bij de les' bleef. 

Ontwerp zonder titel.png

Zien we jou binnenkort tijdens de cursus? Meld je bij ons aan dan zorgen wij dat er een plekje voor jullie wordt gereserveerd. Liever thuis op comfortabel en op je eigen moment? Met de online cursus kun je filmpjes op eigen tempo bekijken en tussendoor in je eigen schrift opdrachten doen. 

bottom of page