top of page

Bevalling

Draagkracht Leiden - 12.png
Baby

Het is belangrijk om met vertrouwen de bevalling in te gaan. Tijdens de controles bespreken we jullie wensen en verwachtingen en krijg je persoonlijk beladvies. Wij begeleiden bevallingen thuis en poliklinisch (ziekenhuis). Het is voor ons belangrijk dat je kunt bevallen waar je het meest ontspannen kunt zijn. Wij hebben een goede samenwerking met de twee ziekenhuizen in de regio, namelijk het LUMC en Alrijne Leiderdorp. Je bent vrij om een bevalplan te schrijven waarin je al je wensen benoemt. Het schrijven van een bevalplan is een keuze en zeker geen verplichting. Voel vooral wat bij jou of jullie past. 

Lees meer
Draagkracht Leiden - 2.png

Voorbereiding

Gedurende de zwangerschap leven wij samen naar de bevalling toe. Iedereen gaat anders om met de voorbereiding op de bevalling. Misschien vind je het fijn om alles te weten en volg je meerdere cursussen, of misschien wil je het juist liever op je af laten komen.  

  

Over het algemeen geeft een goede voorbereiding rust. Jij en je partner weten wat jullie kunnen verwachten en herkennen de verschillende fases waardoor jullie al een beeld hebben van wat er komen gaat.  

  

Indien je behoefte hebt aan een bevalcursus kunnen wij je hierover adviseren. Op de pagina samenwerkingspartners, kun je zien met wie wij in de regio samenwerken.

Ontwerp zonder titel.png
bottom of page