top of page

Bevalling

IMG-2203_edited.jpg

Het is belangrijk om met vertrouwen de bevalling in te gaan. Tijdens de controles bespreken we jullie wensen en verwachtingen en krijg je persoonlijk beladvies. Wij begeleiden bevallingen thuis en poliklinisch (ziekenhuis). Het is voor ons belangrijk dat je kunt bevallen waar je het meest ontspannen kunt zijn. Wij hebben een goede samenwerking met de twee ziekenhuizen in de regio, namelijk het LUMC en Alrijne Leiderdorp. Je bent vrij om een bevalplan te schrijven waarin je al je wensen benoemt. Het schrijven van een bevalplan is een keuze en zeker geen verplichting. Voel vooral wat bij jou of jullie past. 

Leesmeer

Gedurende de zwangerschap leven wij samen naar de bevalling toe. Iedereen gaat anders om met de voorbereiding op de bevalling. Misschien vind je het fijn om alles te weten en volg je onze bevalcursus, of misschien wil je het juist liever op je af laten komen.  

  

Over het algemeen geeft een goede voorbereiding rust. Jij en je partner weten wat jullie kunnen verwachten en herkennen de verschillende fases waardoor jullie al een beeld hebben van wat er komen gaat.

Lees meer
9391_edited_edited.jpg

Onze Cursus

Tijdens onze zwangerschapscursus stomen wij je volledig klaar om vol vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Wij zijn verloskundigen met meer dan 10 jaar praktijkervaring en begeleiden wekelijks bevallingen. Onze zwangerschapscursus is een combinatie van theorie en praktijk, waarbij jij en je geboortepartner als team gaan samenwerken. 

 

Door de kennis die je opdoet zul je, je minder overvallen voelen tijdens de bevalling en door de praktische tips weten jij en je eventuele geboortepartner hoe je voldoende gesteund kunt worden. Het zelf kunnen behouden van regie en eigen keuzes kunnen maken is voor ons belangrijk. In drie bijeenkomsten bespreken we hoe een bevalling er in de praktijk uitziet en welke keuzemogelijkheden je hebt. 

Ontwerp zonder titel.png
bottom of page