top of page

Over ons

Ik ben Dominique De Leon Sanchez

In 2011 ben ik aan de verloskunde academie te Amsterdam afgestudeerd. Sindsdien heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken ervaring opgedaan. In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontdekken.

 

Ik woon samen met mijn man en 2 zonen (2017 en 2021) in Leiden. Tijdens mijn zwangerschap realiseerde ik mij nog meer hoe belangrijk het is om een goede band op te bouwen met je verloskundige. Vanaf 1 januari 2021 werk ik daarom als verloskundige vanuit mijn visie in mijn eigen praktijk. Dit doe ik met veel geduld, passie en liefde en met oog voor ieders wensen en grenzen. 

 

Naast mijn passie voor verloskunde is mijn gezin erg belangrijk. Ik ben het liefste met mijn gezin en ontdek samen de mooie dingen van het leven. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, ga ik de natuur in, ben ik gek op dansen en reis ik het liefst de hele wereld over. 

1G1A9155_edited.png
CBE_8-1.jpg

Ik ben Annemarie van Wijck

 

Ik woon samen met onze drie zoons (2018, en een tweeling 2020). Mijn zwangerschappen en bevallingen zijn hele mooie, bijzondere en ook uitdagende fases in mijn leven geweest. Ik heb als cliënt mogen ervaren hoe fijn het is als je ondersteund wordt door een klein team van verloskundigen waar je een band mee hebt opgebouwd. Zowel bij de thuisbevalling van de oudste als de inleiding in het ziekenhuis bij de tweeling. 

 

Sinds 2010 ben ik werkzaam als verloskundige. Eerst een aantal jaar in Leiden en daarna in de Bollenstreek. Dominique kende ik al van de opleiding en in de jaren daarna kwamen we elkaar af en toe tegen doordat we in dezelfde regio werken. Onze visie op het vak, op zwangerschap, geboorte en ouderschap bleek enorm overeen te komen.

 

Buiten de verloskunde breng ik graag tijd door met lezen, muziek luisteren, paardrijden of door het bos rennen/klimmen/klauteren met de jongens.

Waarom heet deze verloskundigenpraktijk Draagkracht? 

 

Zwanger zijn is letterlijk dragen; je draagt je kindje 9 maanden lang bij je. Daarnaast betekent dragen voor ons ook het dragen van de veranderingen in je leven, je relatie, je lichaam en geest. Er is kracht nodig om met deze veranderingen om te gaan."

Draagkracht Leiden - 4.png

Onze visie

De zwangerschap is een intieme, liefdevolle maar ook kwetsbare tijd. In verwachting zijn is zoveel meer dan een fysieke verandering. Iedereen beleeft het op zijn eigen unieke manier en daar willen wij graag mijn zorg op afstemmen. De zwangerschap is een tijd van verandering; dit gaat vaak gepaard met verschillende emoties.

Wij staan voor jou en je partner klaar om een luisterend oor te bieden, om jullie te begeleiden in het maken van eigen keuzes op basis van betrouwbare informatie. Wij kiezen bewust voor een kleinschalige verloskundige praktijk en hebben weinig vrouwen per maand onder onze zorg. 

Wij geloven dat zwangerschap en geboorte natuurlijke lichamelijke processen zijn waarbij vertrouwen, rust, privacy en liefde een belangrijke invloed hebben op dit proces. Lichaam en geest werken samen in het geboorteproces. Soms is hierbij medische ondersteuning nodig. 

Extra

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. De basis verloskundige zorg wordt volledig vergoed door de verzekering. Naast de basis zorg biedt de praktijk extra zorg aan in de vorm van extra tijd, bevalcursus en postnatale groepsbijeenkomsten.

De praktijk bied ook zorg aan in de vorm van coaching en EMDR. Deze zorg wordt niet verzekerd, hiervoor krijg je een aparte factuur.

In de loop der jaren begon ik mij meer te verdiepen in de psychosociale begeleiding van vrouwen. Ik rondde de opleiding tot coach af en behaalde een certificaat voor het toepassen van EMDR. Deze techniek is enorm helend voor vrouwen met een traumatische ervaring. 

Coachgesprek 1 uur

100,- euro

EMDR 1 uur

100,- euro

Ontwerp zonder titel.png
bottom of page