Over mij

Over Dominique

Ik ben Dominique De Leon Sanchez

 

Ik woon samen met mijn man en zoon (2017) in Leiden. Toen ik zwanger was van onze zoon, realiseerde ik me nog meer hoe belangrijk het is om een goede band op te bouwen met je verloskundige. Vanaf 1 januari 2021 werk ik daarom als verloskundige vanuit mijn visie in mijn eigen praktijk. Dit doe ik met veel geduld, passie en liefde en met oog voor ieders wensen en grenzen. 

 

Naast mijn passie voor verloskunde is mijn gezin erg belangrijk. Ik ben het liefste met mijn gezin en ontdek samen de mooie dingen van het leven. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, ga ik de natuur in, ben ik gek op dansen en reis ik het liefst de hele wereld over. 

"Mijn verloskundige praktijk heet Draagkracht. Zwanger zijn is namelijk letterlijk dragen; je draagt je kindje 9 maanden lang bij je. Daarnaast betekent dragen voor mij ook het dragen van de veranderingen in je leven, je relatie, je lichaam en geest. Er is kracht nodig om met deze veranderingen om te gaan."

Mijn visie

De zwangerschap is een intieme, liefdevolle maar ook kwetsbare tijd. In verwachting zijn is zoveel meer dan een fysieke verandering. Iedereen beleeft het op zijn eigen unieke manier en daar wil ik graag mijn zorg op afstemmen.
De zwangerschap is een tijd van verandering; dit gaat vaak gepaard met verschillende emoties.

 

Ik sta voor jou en je partner klaar om een luisterend oor te bieden, om jullie te begeleiden in het maken van eigen keuzes op basis van betrouwbare informatie. Ik kies bewust voor een kleinschalige verloskundige praktijk en heb weinig vrouwen per maand onder mijn zorg. 

In 2011 ben ik aan de verloskunde academie te Amsterdam afgestudeerd. Sindsdien heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken ervaring opgedaan. In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontdekken. Ik heb een holistische visie op de reis die de transitie naar het moederschap met zich meebrengt.

 

Ik geloof dat zwangerschap en geboorte natuurlijke lichamelijke processen zijn waarbij vertrouwen, rust, privacy en liefde een belangrijke invloed hebben op dit proces. Lichaam en geest werken samen in het geboorteproces. Soms is hierbij medische ondersteuning nodig. 

1G1A9330.jpg

Extra

De basis verloskundige zorg wordt volledig vergoed door de verzekering. De factuur voor de verzekerde basiszorg stuur ik rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. 

In mijn praktijk bied ik naast basis verloskundige zorg, extra zorg aan in de vorm van coaching en EMDR. Deze zorg wordt niet verzekerd, hiervoor krijg je een aparte factuur.

In de loop der jaren begon ik mij meer te verdiepen in de psychosociale begeleiding van vrouwen. Ik rondde de opleiding tot coach af en behaalde een certificaat voor het toepassen van EMDR. Deze techniek is enorm helend voor vrouwen met een traumatische ervaring. 


Ik heb mijn zoon veel gedragen en omdat ik daar veel affiniteit mee heb, heb ik tevens mijn certificaat als draagconsulente behaald. Mocht je hier interesse in hebben, kan ik hier vrijblijvend advies in geven. 

Coachgesprek 1 uur

65,- euro

EMDR 1 uur

65,- euro

Ontwerp zonder titel.png