top of page

Kraamtijd

Kraamtijd

Je kraamtijd omvat de eerste 6 weken na de bevalling. Met de geboorte van een baby begint een intensieve en uitdagende periode voor jullie. Jij, je partner en je kindje leren elkaar kennen en zoeken balans in deze nieuwe situatie. Ondertussen ben je lichamelijk aan het herstellen en moeten alle gebeurtenissen nog een plek gaan krijgen.

 

In de eerste week komen wij regelmatig op huisbezoek tot de baby 8 dagen oud is. Mochten er problemen zijn dan zullen wij vaker langskomen; óók na dag 8. We bespreken uitgebreid de bevalling en hoe jij en je partner hierop terugkijken

Lees meer
953A9830-1.jpg

Wij vinden het erg belangrijk om jullie te ondersteunen in het lichamelijke en emotionele herstel. De kraamzorg komt de eerste 8 dagen dagelijks langs om jullie te helpen. Zij kan een aantal medische controles doen bij moeder en kind. Je betaalt een eigen bijdrage van iets meer dan 4 euro, soms wordt dit vergoed door de aanvullende verzekering. 

Zes weken na de bevalling vindt de nacontrole op de praktijk plaats. We bespreken de bevalling uitgebreid na. Het bevallingsverslag kan worden meegegeven en eventuele vragen worden beantwoord. Daarnaast kunnen er een aantal medische controles worden uitgevoerd.

Boekentips

Baby in een droomritme - Stephanie Molenaar en Stephanie Lampe

Geboorte van moeder en kind - Riekje Boswijk- Hummel

Ouderschap vanuit je hart - Lida van Ruijven- Bank

Wat baby’s nodig hebben - Melanie Visscher

De taal van huilen - A.J. Solter

Ontwerp zonder titel.png
Boekentips
bottom of page