Echo's

Echo - Draagkracht Leiden

Voor het maken van een echo kun je worden verwezen naar echocentrum de Poort. Zij zijn gespecialiseerd in echoscopie en werken met zeer ervaren echoscopistes die kwaliteit leveren. De verloskundigenpraktijken in de regio Leiden, hebben geïnvesteerd in de beste echoapparatuur.

 

De Poort werkt nauw samen met het ziekenhuis (LUMC) en de echoscopistes kunnen daardoor laagdrempelig overleggen. In de zwangerschap worden de termijnecho en de 20 weken echo standaard vergoed. 

Lees meer

Verloskundig Centrum De Poort

Verloskundig Centrum de Poort bevindt zich in het Poortgebouw-Zuid op de begane grond (kamer 0.20).
Het Poortgebouw ligt aan de achterzijde van Leiden Centraal, tegenover de hoofdingang van het LUMC.


Voor meer informatie of afspraken verzetten:

071-5657575 (Tussen 8.15 uur en 12.15 uur)

Adres:

Rijnsburgerweg 10
2333 AA  Leiden

20 weken echo | draagkracht leiden

20 weken echo

Met de 20 weken echo kun je onderzoeken of je kindje lichamelijke afwijkingen heeft. Dit is een medisch onderzoek en wordt door de verzekering vergoed. Bij 95 van de 100 vrouwen ziet de echoscopist geen afwijkingen. De echoscopist geeft het tijdens het onderzoek aan als er afwijkende bevindingen zijn. Indien dit het geval is, heb je de keuze om vervolgonderzoek te laten doen in het ziekenhuis. Met de 20 wekenecho zijn niet alle afwijkingen te zien. Indien je een echo op verzoek wenst, kun je hiervoor bij PoortPret op eigen kosten een afspraak maken.

Termijnecho

Bij ongeveer 11 weken vindt de termijnecho plaats waarbij de uitgerekende datum kan worden vastgesteld. Deze wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Termijnecho bij ongeveer 11 weken
Vitaliteitsecho - Draagkracht Leiden

Vitaliteitsecho

De vitaliteitsecho wordt bij voorkeur gemaakt rond 8 weken zwangerschap. Bij ongerustheid, bijvoorbeeld na een eerdere miskraam, kan dit ook eerder in de zwangerschap plaatsvinden. De echoscopist maakt deze echo om te kijken of de zwangerschap intact is, oftewel of er een hartje klopt.

 

Daarnaast wordt er gecontroleerd of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of er geen afwijkingen in of rondom de baarmoeder te zien zijn. In geval van een jonge zwangerschap betreft het soms een inwendige (vaginale) echo.
De vitaliteitsecho met medische indicatie wordt vergoed door de zorgverzekeraar.