Zwangerschap

Zwangere buik - draagkracht leiden
baby op komst

Tijdens jouw of jullie zwangerschap ben je voor de controles welkom om op de praktijk langs te komen. De begeleiding zal afgestemd worden op de behoeftes van jou en je partner. Het terugkomschema zal individueel worden bepaald. De basis begeleiding bestaat uit ongeveer 12 controles in de zwangerschap, dit kunnen er meer of minder zijn, afhankelijk van jullie wensen.


Het kan zijn dat je twijfelt waar je het beste onder zorg kunt zijn. Mocht je eerst behoefte hebben aan een kennismakingsgesprek, dan kan dit geheel vrijblijvend en gratis. Het is belangrijk dat je vertrouwen en connectie voelt met degene die jullie gaat bijstaan bij één van de meest intieme gebeurtenissen in jullie leven. 

Boekentips

Duik in je weeën

Carita Salomé

Positief over bevallen

Milli Hill

De grote geboortegids Mariël Croon & Jorris van der Post

Hypnobirthing

Marie F. Mongan

Het grote wonder
Lars Hamberger

Birth in Focus
Becky Reed

Als bevallen spannend is
Lilian Wirken

Perfecte moeders bestaan niet

Diana Koster

Om voor te lezen

Hello baby
Jenny Overemd

Mama Midwife
Christy Tyner

Eerste afspraak verloskundige zwangerschap - Draagkracht Leiden

De eerste afspraak

De eerste afspraak vindt plaats rond een zwangerschapsduur van 8 weken (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). Je bent vrij om mee te nemen wie je zelf wilt.
We maken kennis met elkaar en als het van beide kanten goed voelt doen wij een intakegesprek om het begeleidingstraject te starten.

 

De intake houdt in dat ik vragen stel over je menstruele cyclus, de gezondheid van je familie, je eigen gezondheid en eventueel eerdere zwangerschappen. Indien jullie informatie wensen over prenatale screening (testen die je in de zwangerschap kunt doen), kan ik hier in een vervolg afspraak uitgebreid op in gaan. Via deze link lees je hier meer over.

Vervolgafspraken

Tijdens de vervolgcontroles bespreken wij wat er speelt. Mogelijk zijn er onderwerpen die jullie verder willen onderzoeken. Misschien hebben jullie bijvoorbeeld geen positieve ervaring met bevallen of spelen angsten een grote rol in deze zwangerschap. We bespreken de onderwerpen die op dat moment bij jou of jullie leven. Voel je vrij om alles met mij bespreekbaar te maken.

 

Aangezien ik de praktijk in mijn eentje zal draaien, is een goede achterwacht regeling essentieel. Ik werk samen met verschillende praktijken. Bij ziekte, scholing of afwezigheid kun je één van mijn achterwacht praktijken aan de lijn krijgen. 

1G1A9324.jpg